Oplevering Brandweerkazerne Waalwijk

Met trots kunnen wij mededelen dat Brandweerkazerne Waalwijk is opgeleverd! Inmiddels is de Brandweer al verhuisd naar hun nieuwe kazerne aan de Taxandrialaan. De nieuwe brandweerkazerne beschikt ten opzichte van de oude brandweerkazerne naast een uitrukremise met annexen naar de laatste regelgeving nu ook over een fitnessruimte en een ontspanningsruimte met dakterras

Architectuur

De nieuwe brandweerkazerne presenteert zich als een spel van volumes en heeft een sprekend uiterlijk aan alle zijdes. De nadruk ligt echter op de twee gevels die gericht zijn op de openbare ruimte. De remise, met zijn kenmerkende brandweerwagens is gepositioneerd op de hoek van het gebouw. De functie van het gebouw wordt door de grote mate van transparantie hierdoor geĆ«taleerd aan zijn omgeving.  Dit geeft uiting aan het maatschappelijke karakter van de Brandweer.

Duurzaam

De nieuwe brandweerkazerne is zeer duurzaam en energieneutraal gebouwd. Naast dat duurzame installaties zijn toegepast beschikt het gebouw over een vegetatiedak, 150 zonnepanelen en de in het oog springende houten liggers.