POLITIEACADEMIE ZOETERMEER

Het plan is ontworpen aan de Amerikaweg te Zoetermeer. Het gebouw is rondom duidelijk zichtbaar vanaf de rondweg door Zoetermeer enerzijds en anderzijds de ontsluitingsweg. De materiaalkeuze betreft hoofdzakelijk beton, aangevuld met transparanten puien. Aan de entreezijde straalt het gebouw openheid uit. Het parkeren is deels overdekt onder het gebouw gesitueerd. Rondom het terrein van de Politieacademie is een schanskorf met wisselende hoogten als begeleiding van de rondweg en de ontsluitingsweg aangebracht. Het restaurant samen met het open leercentrum (OLC) vormt de centrale ontmoetingsplek in het hart van de academie. Alle andere onderwijsfuncties liggen rondom het OLC gesitueerd. Door het ronde opgetilde dak boven het OLC komt over twee verdiepingen daglicht tot in het hart van het gebouw.
 
Plaats: Zoetermeer
Opdrachtgever: Politieacademie