GROOT NIEUWS! 1e PAAL GESLAGEN

De bouw van het grootste nieuwe politiekantoor dat door de Nationale Politie in het kader van haar totale herhuisvestingsopgave wordt gerealiseerd is gestart: een grote eer! Op maandag 9 april 2018, bereikte de bouw in bijzijn van lid korpsleiding Leonard Kok, burgemeester Petter, burgemeester Niederer en burgemeester Lonink een eerste mijlpaal. Onder het motto ‘We slaan samen een stevig fundament voor uw zorg en veiligheid in de regio Zeeland-Midden en West-Brabant’, hebben zij gezamenlijk symbolisch de eerste paal geslagen.
 
Isolatie van politie-uniformen
Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de bouw van het nieuwe politiekantoor in Bergen op Zoom. Het gebouw is bijna energieneutraal ontworpen (BENG). Het krijgt een ‘groen’ dak met zonnepanelen, LED verlichting, een Warmte Koude Opslag installatie en een systeem om hemelwater vertraagd af te voeren op het eigen terrein. Een ander initiatief is om de gevelisolatie te laten vervaardigen van oude politiekleding. Om hier een bijdrage aan te leveren, worden politie-uniformen gerecycled. Dit biedt kansen voor de politie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en geen kleding meer af te voeren maar juist grondstoffen te creëren. Op deze manier betrekken we ook de gebruikers bij de realisatie
 
Inspiratie en concept
Het totale concept van gevel en inrichting is geïnspireerd op de typisch Hollandse landschappen. Die ontlenen hun bijzondere en dramatische karakter aan het contrast en de afwisseling tussen verschillende mate van transparantie en geslotenheid en de rijkheid in kleurschakeringen. Dit concept is dragend voor het brengen van eenheid en samenhang in het ontwerp en uitvoering van interieur en exterieur als voor het creëren van een eigen en hedendaagse uitstraling die aansluit bij de identiteit van de Nationale Politie en voorziet in de gevraagde functionaliteiten.
 
Gevel
De gevel is opgevat als een afgeleide van de Nederlandse landschappen t.w. bos, water, duinen, strand, zee, wolkenluchten, akkervelden, vergezichten etc. De gevel is opgetrokken uit textielbeton elementen prefab geproduceerd in natuur kleuren uit het Hollandse landschap waardoor de gevel als het ware met de seizoenen mee kleurt en voegt zich daardoor in de omgeving zonder zijn charisma te verliezen.
 
Lees ook: Eerste paal nieuw politiebureau en meldkamer geslagen