Ontwerp Politiebureau Linnaeustraat Amsterdam

Voor het Amsterdamse politiebasisteam Oost Watergraafsmeer heeft Van Pelt Architecten de verbouwing van het bureau aan de Linnaeusstraat ontworpen en gerealiseerd. Het resultaat is een transparante, open werkomgeving met een nieuw werkconcept en een uitnodigende publiekshal.

Toegankelijke publiekshal
Doordat de nieuwe publiekshal aan de gevel is komen te liggen, heeft deze een toegankelijke en lichte uitstraling. De hoge ruimte zorgt ervoor dat daglicht tot ver in het gebouw kan doordringen. Vanachter de publieksbalie is er bovendien goed zicht op wat er in de ruimte gebeurt.

Veilige ruimte
In het nieuwe ontwerp zijn de aangifteruimten tussen de publiekshal en het werkgebied in geplaatst, zodat deze ruimten op een ongeforceerde manier het overgangsgebied en de beveiligingsschil tussen beide zones vormen.

Open werkomgeving
De flexplekken van de agenten zijn langs de gevel geplaatst, in een open werkomgeving. Door eenpersoonsconcentratiecellen tussen de werkplekken te zetten, krijgt de ruimte geleding en wordt geluidsoverlast voorkomen.

Extra vergaderruimten
Om ruimte te maken voor een vergaderruimte en centrale ontmoetingsruimte met pantry, is het ophoudgebied verkleind. Ook in de bedrijfskantine op de derde verdieping heeft een facelift gekregen en zijn er twee extra vergaderruimten gecreëerd. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de behoefte aan extra overlegplekken. De nieuwe vergaderruimten kunnen dankzij een vouwwand tot één ruimte worden omgetoverd.

Lokale identiteit
De materialisering is modern en transparant, met speelse toepassing van warme materialen. Door de zichtbeperkende folies op de ramen te bedrukken met een uit 1908 daterende historische kaart van Amsterdam, komt de lokale historie en identiteit terug op de werkvloer én in het publieksgebied.

Plaats : Amsterdam

Opdrachtgever : Politie