POLITIEBUREAU HELLEVOETSLUIS

De opdracht betreft een grootschalige verbouwing het bestaande politiebureau. De locatie van het politiebureau ligt op de hoek van een belangrijke doorgaande fietsroute en de ontsluitingsweg Bruggehoofd. De drie volumes zijn duidelijk zichtbaar vanaf het huidige entree plein. Door de duidelijke stijlbreuk met het meer gesloten bakstenen gebouw wordt de nadruk gelegd op de openbare functie van de het glazen volume van de publiekshal. Belangrijk in de keuze voor glas is de verbondenheid met het toekomstige plein. De typerende dakvorm van het bestaande gebouw komt met een twist terug in het nieuwe ontwerp. Door de dakvorm ‘omgekeerd’ toe te passen wordt het glasoppervlak gemaximaliseerd en valt er veel licht het gebouw binnen. Tijdens het passeren van het gebouw verandert het perspectief van de voorbijganger en daarmee het karakter van het gebouw van gesloten naar open. Door deze ‘lamellen’ consistent door te zetten richting het bijgebouw, krijgt het gebouw een make-over en vormt het een integraal onderdeel van het geheel.
 
Plaats: Hellevoetsluis
Opdrachtgever: Politie RBT Haringvliet