Van Pelt Architecten

Woonhuis Van Rootselaar Vlieland

VPAA Terug naar woningbouw

INFORMATIE  |  FEITEN  |  FOTO’S

In de Dorpsstraat op Vlieland wordt het nieuwe woonhuis voor de familie Van Rootselaar gerealiseerd. Het ontwerp speelt in op de unieke situatie van het perceel aan de Dorpsstraat. De gevel aan de straatzijde maakt onderdeel uit van het beschermde dorpsgezicht. De uitstraling van het woonhuis aan de straatzijde is ingetogen, sober en uiterst zorgvuldig gedetailleerd om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de uitstraling van de Dorpsstraat. De gevel aan de Waddenzee is zo transparant mogelijk ontworpen om zoveel mogelijk het eilandgevoel naar binnen te halen. De unieke vergezichten van de Waddenzee vormen de inspiratiebron voor de plattegronden en de uitstraling van het woonhuis.

Van Pelt Architecten