Van Pelt Architecten

Basisschool De Verrekijker Ell

VPAA Terug naar educatie

INFORMATIE  |  FEITEN  |  FOTO’S

De zevenklassige basisschool te Ell, gemeente Hunsel, heeft twee ten opzichte van elkaar niet-parallel lopende steenachtige vleugels, waarin de klaslokalen zijn gelegen. In een wigvormig houten middendeel zijn de gemeenschappelijke functies gesitueerd.

De twee belangrijkste gemeenschappelijke functies, het speellokaal en de gemeenschappelijke ruimte zijn onderling te scheiden met behulp van een akoestische vouwwand. Voorafgaand aan de ontwerpopgave is een haalbaarheidsstudie verricht. Daarbij zijn een ontwerp met kostenraming voor zowel uitbreiding van de bestaande school alsmede een ontwerp met kostenraming voor nieuwbouw op de bestaande locatie gemaakt. Op basis van de haalbaarheidstudie is besloten de school nieuw te bouwen op de bestaande locatie.

Van Pelt Architecten